Videoportfolio

Osa videotuotannoistani ei ole julkisesti katsottavissa. Teen paljon videoita yritysten sisäiseen käyttöön tai muuten rajatuille kohderyhmille. Ota yhteyttä, jos haluat nähdä lisää referenssejä.

Miten videoita tehdään?

Jokainen video on toteutukseltaan erilainen. Joskus on kyseessä vain puheenvuoro tai haastattelu, toisinaan kuvataan tekemistä ja toimintaa dokumentaarisesti tai luodaan toiminnasta elokuvallista kerrontaa.

Video on tarinankerrontaa siinä mielessä, että katsojan on tarkoitus viihtyä samalla, kun oppii uutta asiaa vaikkapa verkkokurssin yhteydessä.

KÄSIKIRJOITUS

Käsikirjoitus muotoutuu usein yhteistyössä tilaajan kanssa. Kuvauksiin on turvallista lähteä, kun tiedän ennalta, mitä tehdään, keiden kanssa ja milloin ja missä.

KUVAUKSISSA

Kuvauksissa varmistan, että käsikirjoituksen tavoitteet tulevat toteutetuksi parhaalla mahdollisella tavalla. Olen tottunut ohjaamaan videon esiintyjät luontevaan suoritukseen kameran edessä.

EDITOINTI

Editointivaiheessa otan kuvatuista materiaaleista kaikki tehot irti. Tilaaja pääsee näkemään miltei valmiin työversion ja/tai sopimuksen mukaan useampiakin. Viimeistelen videon julkaisukuntoon kommenttien perusteella.

AVAIMET KÄTEEN

Autan myös videon julkaisussa, tekstittämisessä jne. – miten vaan sovitaan.

Sun Paimio – Ruokapaikat

Paimion kaupungille tehty video paikkakunnan ruokapaikoista. Tein videosta myös elokuvateatteriversion, jota esitettiin Paimion ja Salon elokuvateattereissa.

Ilmakuvausdemo

Lähestyn ilmakuvaamista samalla asenteella kuin muutakin kuvaamista. Kuvan tehtävä on kertoa tarinaa. Se, että kamera lentää, ei muuta asiaa.

Sun Paimio – Liikunta

Paimion kaupungille tehty video seudun liikuntamahdollisuuksista. Myös tätä videota esitettiin paikallisissa elokuvateattereissa.

Hymy – mykkäelokuvan trailer

Aloitin urani elokuvantekijänä lukioikäisenä mykkäelokuvien parissa. Ympyrä sulkeutui, kun Hymy syntyi vuosina 2019/2020. Elokuvan ensimmäinen versio esitettiin osana Salon Viihdelaulajien elokuvakonserttia ja valmis elokuva live-säestyksellä Forssan mykkäelokuvafestivaalilla.

Elämän sain soimaan

Pandemian aikana moni kuoro teki virtuaalikuorotuotantoja ja piti niiden avulla yllä yhteisöllisyyttä. Salon Viihdelaulajat teki kaksi erilaista virtuaaliesitystä. Elämän sain soimaan on niistä jälkimmäinen.

Laulajat taltioivat omat laulu- ja soitto-osuutensa kodeissaan. Videot koostettiin ja synkattiin kuoroksi Final Cut’ssa ja ääni miksattiin Logic’ssa. Salon kaupunki tuki projektia.

Kevätkurjen Hunaja

Kevätkurjen Hunaja vetäytyy sadonkorjuun päätteeksi talvitauolle.